Hvordan undgår man kunder der brænder en af?

Er du også træt af at sidde fortvivlet på arbejde, fordi din kunde har brændt dig af? Du sidder med et kæmpe hul midt på dagen, og du føler din tid er blevet spildt. Du kunne have haft en anden kunde, du kunne have mødt senere eller gået tidligere? Men det kunne du ikke, fordi din kunde valgte ikke at aflyse sin tid eller at meddele dig om, at hun ikke kunne komme alligevel.

Vi kender følelsen, man er irriteret og indebrændt.

 

Her er vores tip til at undgå disse situationer!

 

  1. DEPOSITUM / RESERVATIONSGEBYR

 

Opkræv et beløb på 20-50% af behandlingens pris før du bekræfter kundens tid, og afsætter tid i din kalender. De fleste kunder vil nemlig ikke have at deres hårdt tjente penge går til spilde. Derfor er du næsten sikret, at kunden dukker op, for de vil helt sikkert ikke gå glip af en behandling, hvis de har betalt forud. I nogle tilfælde vil der opstå situationer, der gør, at kunden ikke kan komme alligevel. Så har du i det mindste fået et beløb på forhånd.

 

  1. PÅMINDELSER

 

Hvis du bruger et bookingsystem, så er der helt sikkert en funktion, der kan automatisere påmindelser, når kunden har booket tid. Dette mindsker risikoen for, at de glemmer deres tid. Vores kunder får altid en mail, når de har booket tiden, og når der er 24 timer til deres aftale. Selvom du har disse påmindelser aktiveret, så anbefaler vi dog stadig, at du opkræver et reservationsgebyr. For det kan jo ske, at påmindelsen ryger så lagt ned på deres e-mail, at de overser den.

 

  1. AFBUDSSPOLITIK

 

Sørg for, at du har en afbudspolitik stående på dit bookingsystem eller hjemmeside. På de fleste bookingsystemer, skal man godkende virksomhedens betingelser førend man kan booke en tid. Disse politiker er for at beskytte din virksomhed for udeblivelser og afbud. Du bestemmer helt selv, hvordan dine betingelser skal se ud. Vi anbefaler, at du har en afbudspolitik ved udeblivelser og afbud mindre end 24 timer før deres tid.

 

Vi bruger planway, opret dit system i dag via. vores link: https://planway.com/inv/BSYQG-1814 

 

Vi håber, at du kunne bruge vores tips!

 

Følg med på vores nyhedsbrev for at modtage vores nyeste blogindlæg

 

XOXO Dasabeauty